Mirada interseccional durant Jornades FemBloc: Abordatges feministes de les violències digitals

Les Jornades FemBloc se celebren el 30 de novembre, 1 i 2 de desembre, i són una finestra a tota la feina que col·lectius i activistes ciberfeministes estan duent a terme per a fer de l’espai digital un lloc lliure de violències masclistes.

Des de FemBloc volem posar el focus en tots aquells debats que ens fan avançar cap a un espai digital segur i feminista. Ens centrarem en el sistema estructural que genera i sustenta les violències masclistes, també en l’espai digital; parlarem sobre la responsabilitat de les institucions públiques en garantir els Drets Humans i la no discriminació a Internet; debatrem sobre com incloure de manera transversal la mirada interseccional i digital en la xarxa d’atenció a les violències masclistes a Catalunya. Posarem al centre eines feministes per contrarestar l’avenç de l’extrema dreta i els discursos d’odi, que s’expressen en gran part a través d’Internet, i compartirem sobre com serien les tecnologies en una utopia feminista.

Iniciarem les Jornades el 30 de novembre a la tarda a La Bonne amb un diàleg sobre com el sistema capitalista, colonialista i patriarcal s’entrecreua i impacta a Internet, amb Marta Peirano, Margarita Padilla i spideralex.

Seguirem el matí del dijous 1 de desembre al CC Pati Llimona amb l’obertura oficial de les Jornades amb la Consellera Tània Verge i la presentació del projecte FemBloc per part de l’equip, posant de relleu els resultats de la línia d’atenció i suport posada en marxa a través d’un pilot aquest any 2022. Continuarem amb la taula de debat “Polítiques per un espai digital feminista” amb la coordinadora del circuit de Violències Masclistes de Mossos d’esquadra Andrea Garcia, la DG Laia Rosich, la Directora de l’ACPD Meritxell Borràs i l’advocada i membre de FemBloc Laia Serra.

La tarda del 1 de desembre se centra en dos tallers paral·lels participatius sobre estratègies d’autodefensa feminista, més dirigit a l’espai digital, tot i que no només. Un dels tallers, facilitat per Poyecto UNA, s’enfoca en estratègies per combatre l’extrema dreta i els antifeminismes, una temàtica més necessària que mai. L’altre taller serà facilitat per spideralex sota el títol “Crear futurotopias y tecnologías feministas (Un taller para dinamitar códigos y ensamblar nuevos mundos)”, on imaginarem narracions i faules especulatives que començaran a transformar el món tan aviat com hagin estat pensades i narrades.

Acabarem les jornades el divendres 2 de desembre al matí, amb les taules de treball dirigides a treballar la mirada digital i interseccional en l’abordatge de les violències masclistes, tant des de la xarxa pública d’atenció com des dels col·lectius i activismes més informals. Organitzem una taula dedicada a la mirada digital amb Nati Veraguas (DAE), Leticia Moy, Desirée Bela-Lambode i FemBloc, seguit de la taula sobre la mirada interseccional amb t.i.c.t.a.c., Veus Gitanes, Candela, Laura Sanmiquel Molinero i Andrea García-Santesmases Fernández per la diversitat funcional.

Inscripció: https://www.donestech.net/noticia/inscripcio-les-jornades-fembloc-abordatges-feministes-de-les-violencies-digitals

#JornadesFemBloc     #VMDigitals